نشست تخصصي مؤلفه هاي مديريت جهادي در مکتب شهيد سليماني برگزار شد

به گزارش روابط عمومي مرکز آموزش مديريت دولتي: به مناسبت دومين سالگرد شهادت سردار دل‌ها، مرکز آموزش مديريت دولتي، نشست تخصصي «مؤلفه هاي مديريت جهادي در مکتب شهيد سليماني» را با سخنراني دکتر عبدالله مبيني در روز چهارشنبه 15 ديماه 1400 از ساعت 13 تا 15 به صورت برخط و با حضور بيش از 300 شرکت کننده از طريق سامانه آموزش هاي الکترونيکي مرکز برگزار کرد.
دکتر عبدالله مبيني سخنانش را با اشاره به اينکه بيشتر بحث‌هاي مديريتي مبنا و زيربنايش، غربي است، گفت: «عمده بحث هاي مديريتي يا سبک هاي مديريتي، غربي است و آموزه ها و شيوه ها و روش هاي تصميم گيري نوعاً مطالبي است که آموزه هاي غربي پيش قراول آن هستند  و ما کمتر درباره مديريت اسلامي يا جهادي يا انقلابي سخن و اقدام کرده ايم. و گاهي مباحث تلفيق شده است و بحث مديريت شهيد سليماني مي تواند کمک خوبي در تبيين بهتر در اين زمينه باشد.»
وي افزود: «باور کردني نيست که مطالب بسيار زيادي در زمينه مديريت داريم و بايد کوشيد اين فرهنگ و آموزه ها را به نسل جوان و آينده انتقال دهيم و مرکز آموزش مديريت دولتي که وظيفه تربيت مديران در سطوح مختلف و عالي را برعهده دارد، مي تواند اين آموزه ها را ترويج و نشر نمايد و اين مي تواند بهترين هديه شهيد سليماني باشد که اين آموزه ها، تبديل به متن و محتوا براي نظام اداري کشور گردد.»
دکتر مبيني ترويج راه و مسلک شهيد سليماني را راه نجات جامعه امروز ما دانست و بيان داشت: «إن شاء الله راه و مسلک حاج قاسم ترويج پيدا کند که امروزه جامعه بسيار به آن نيازمند است؛ زيرا هدف‌گذاري دشمن بر روي جامعه است و کار همه جانبه‌اي در حال انجام دارد. تمام توان و استراتژي آمريکا، جدايي مردم از نظام است و براي آن برنامه ريزي دقيقي در سه سطح (سخت، نيمه سخت و نرم) انجام داده است. سطح سخت آن که همان جنگ بود و سطح نيمه سخت آن که مباحث امنيتي است و سطح نرم که شامل تشديد تحريم ها، نارضايتي مردم و ايجاد فاصله بين مردم و نظام حاکميتي است. سردار سليماني در دو سطح سخت و نيمه سخت دشمن را شکست داد.»
دکتر مبيني، سردار سليماني را معمار شکست استراتژي‌هاي آمريکا در غرب آسيا معرفي کرد و گفت: «متأسفانه دشمن به تحريم‌ها اميد بسته و معيشت مردم و افزايش نارضايتي‌هاي عمومي را هدف گرفته‌ است»‌. ايشان به موج رسانه‌ اي که عليه هزينه ‌هاي انجام شده در عراق و سوريه پرداخت و اظهار داشت که تمامي اين هزينه‌ها مکتوب شده است و در سازمان برنامه و بودجه، قابل دسترسي است و اگر بخواهيم براساس هزينه و فايده هم محاسبه شود، فايده آن چندين برابر هزينه آن است.
ايشان اولين مؤلفه‌ مديريتي حاج قاسم سليماني را «چند بُعدي بودن شخصيت حاج قاسم» برشمرد و گفت: «اولين مؤلفه شخصيتي و مديريتي وي، چند بُعدي بودن حاج قاسم است. حاج قاسم نه تنها نابغه اي نظامي بود؛ بلکه در زمينه فرهنگي، اجتماعي، مردم ياري، امنيتي و اقتصادي نابغه بود و اقدامات مؤثري از خود به يادگار گذاشته است.» وي ادامه داد: «دومين مؤلفه مديريتي شهيد، شناخت درست از محيط داخل و بيرون بود. حاج قاسم در حوزه اي کار مي کرد که کاملاً نامطمئن و نامشخص بود و معلوم نبود که فردا چه خواهد شد! اما سردار شهيد در فضايي ابهام آلود توانست با اکثر دنيا بجنگد و يک کار ناممکن و محال را ممکن سازد و اين بدون شناخت و محاسبه دقيق و درست، هرگز به دست نمي آمد. سردار سليماني نظر همه صاحب نظران را مي گرفت و جمع بندي مي کرد و با شهود خود تصميم نهايي را اتخاذ مي کرد.»
دکتر مبيني «آينده نگري و دور انديشي» را سومين مؤلفه مديريتي قلمداد کرد و گفت: «در فضاي ابهام آلود با دورانديشي و با فرايند مشورت و تصميم سازي، آينده را خوب مي ديد و به خوبي برنامه ها را با توجه به آينده نگري به پيش مي برد.» وي همچنين افزود: «مي توان مؤلفه هاي ديگري همچون: خلاق بودن، تمرکز بر هدف، تشخيص به موقع و تصميم‌گيري سريع در بحران، توانمندي بالقوه و بالفعل بالا براي سردار سليماني ياد کرد؛ اما يکي از خصوصيات مثبت ايشان اين بود که با جمع هاي کوچک ارتباط برقرار مي کرد و مي توانست تمامي اقوام، مذاهب و اشخاص هر چند کوچک را اجماع کند و با شناخت شناخت جامع و کاملي  که از محيط بيرون و داخل داشت، مي توانست تصميمات جامع تري بگيرد تا بتواند در زمان صرفه جويي کند.»
سردار مبيني تأکيد کرد که در مديريت نبايد فقط به مبناي غربي اتکاي مطلق داشت؛ بلکه بايد از آموزه‌ هاي ديني و اسلامي و تجربيات استفاده تلفيقي کرد. به طور مثال در پيش بيني زمان پايان داعش ايشان با توجه به آينده نگري که داشت، توانست آينده پيش رو را پيش بيني کند و با اين تسلط تهديد را به فرصت تبديل کرد و اين شناسايي و شناخت درست منجر به تصميم و اجراي درست اهداف و برنامه کوتاه مدت و بلندمدت وي شد.
مبيني يکي ديگر از خصوصيات بارز سردار شهيد را اقتدار کافي جهت مديريت تمامي نيروها و همين طور تمرکز بر هدف معرفي کرد و بيان داشت: «هيچ برنامه اي را بدون هدف تعريف نميک رد و تمام برنامه ها را هدف گذاري  و مديريت مي کرد و گاهي هدف را تا 9 سطح خرد مي کرد و آن را به ريزبرنامه و حتي گام تبديل مي کرد تا تيم برنامه ريزي را واضح تر ببيند و در نتيجه اقدام تسهيل شود که همه اين ها  برآمده از مؤلفه «داشتن تفکر سيستمي» است.
دکتر مبيني در پايان سخن خود، هنر حاج قاسم را تلفيق عقلانيت و معنويت دانست و به همه مديران نظام اداري کشور توصيه کرد که در مديريت علاوه بر مباني عقلايي بايد به مباني معنوي هم اتکا کرد و کوشيد تهديدها را نه تنها همچون حاج قاسم دفع کرد؛ بلکه تهديدها بايد تبديل به فرصت نمود.

First First First First First First First