نشست تخصصي «فرصت ها و چالش هاي شرکت هاي دانش بنيان در نظام اقتصادي» برگزار شد
به گزارش روابط عمومي مرکز آموزش مديريت دولتي: دومين نشست تخصصي پيرامون تحقق شعار سال 1400 «سال توليد؛ پشتيباني ها، مانع زدايي ها» با عنوان «فرصت ها و چالش هاي شرکت هاي دانش بنيان در نظام اقتصادي براي ارتقا توان توليدي کشور» با هدف بهينه سازي عملکرد در بخش‌هاي دولتي و توسعه بينش و نگرش مديران و کارکنان دستگاه‌هاي اجرايي و با سخنراني دکتر روح الله ابوجعفري روز شنبه شانزدهم تيرماه 1400 از ساعت 10 تا ۱۲ به صورت بر خط (آنلاين) در مرکز آموزش مديريت دولتي برگزار گرديد.
در اين نشست تخصصي و مجازي، دکتر ابوجعفري مدير گروه اقتصاد دانش ‌بنيان پژوهشکده مطالعات فناوري، مطالب خود را پيرامون «ضرورت توجه به فناوري و نوآوري در نظام توليدي، ضرورت توجه به فناوري و نوآوري در نظام توليدي، رويکردهاي توسعه نوآوري، بررسي تجربيات ايران در توسعه نوآوري، چالش هاي استفاده از ظرفيت هاي توان نوآوري کشور و فرصت هاي توسعه توان توليد از طريق توان نوآوري» قرار داد و با برجسته سازي نقش شرکت‌هاي دانش‌بنيان در اقتصاد گفت: شرکت هاي دانش‌بنيان، شرکت يا مؤسسه خصوصي يا تعاوني است که به منظور هم‌افزايي علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمي و اقتصادي (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوري) و تجاري‌سازي نتايج تحقيق و توسعه (شامل طراحي و توليد کالاها و خدمات) در حوزه فناوري‌هاي برتر و با ارزش افزوده فراوان و بر اساس معيارهاي مورد نظر اين آئين‌نامه، به تأييد کارگروه مي‌رسد. در اين شرکت ها، بايد محصول فني و پيچيده باشد و تسلط فني وجود داشته باشد.
وي در بخشي ديگر از سخنانش بيان داشت: معاونت علمي و فناوري رئيس جمهور، وزارت علوم تحقيقات و فناوري و شوراي عالي انقلاب فرهنگي، نهادهاي متولي اقتصاد دانش بنيان هستند. اما آنچه اهميت شرکتهاي دانش بنيان را بالا مي آورد، نه تنها توجه ويژۀ نهادهاي متولي است؛ بلکه توجه به مقولۀ نوآوري است. نوآوري به پياده‌سازي محصول (کالا يا خدمت)، فرايند، روشهاي بازاريابي، روشهاي سازماندهي جديد يا به طور معناداري بهبوديافته در فرايند کسب و کار يا محيط سازمان يا در روابط بيروني اطلاق مي‌شود.
در خاتمه دکتر ابوجعفري ضمن اشاره به آسيب‌شناسي وضعيت موجود ابراز داشت: نگاه عرضه محور و نگاه دانشگاه محور و نگاه بنگاه هاي کوچک، سه نگاه مهم و قابل رديابي در آسيب شناسي وضعيت کنوني است و اگر بخواهيم  در يک جمع‌بندي و توصيه به دولت جديد مواردي را ذکر کنيم مي توان به تغيير رويکردها شامل: از رويکرد حمايت محوري به رويکرد مسئوليت محوري و از رويکرد عرضه محوري به رويکرد تقاضا محوري و از رويکرد دانشگاه محوري به رويکرد بنگاه محوري و از رويکرد سياست گذاري به رويکرد حکمراني اشاره کرد.
فرجام اين نشست تخصصي با پرسش شرکت کنندگان همراه بود که دکتر ابوجعفري به آنها در فضايي صميمانه و علمي پاسخ گرفت.