برگزاري همايش ملي فرصت‌ها و ضرورت‌هاي آموزش مجازي

به گزارش روابط عمومي مرکز آموزش مديريت دولتي: روز چهارشنبه 20 اسفندماه 1399، همايش ملي فرصت‌ها و ضرورت‌هاي آموزش مجازي به صورت برخط (آنلاين) همراه با سخنراني معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان اداري و استخدامي کشور و نيز با حضور 470 نفر از استادان، دانشجويان، پژوهشگران و مديران و کارکنان نظام اداري کشور در سالن ولايت ساختمان زبرجد مرکز آموزش مديريت دولتي برگزار گرديد.
در  بخش نخست اين همايش، دکتر زهرا احمدي پور رئيس مرکز آموزش مديريت دولتي و دبير علمي همايش با تأکيد بر اثربخشي آموزش مجازي به فلسفۀ شکل‌گيري همايش اشاره کرد و گفت: ما در ابتداي سال جاري بدون داشتن تصويري روشن از پيامدهاي کرونايي بر آموزش نظام اداري، به سمت آموزش‌هاي غيرحضوري و برگزاري کلاس‌هاي زنده رفتيم. البته مطابق سال‌هاي گذشته، تقويم آموزشي طراحي شد؛ اما در کنار اين تقويم و با خلاقيت در حوزۀ آموزش، برنامه‌ها به صورت هفتگي و مطابق با شرايط جديد و  دستورهاي العمل‌هاي ستاد کرونا تنظيم مي‌شد. از اين رو، به جاي اينکه به دنبال يک برنامه آرماني باشيم، به دنبال پياده سازي موفق برنامه‌هاي کوتاه مدت بوديم و با ايجاد يک برنامه ريزي منعطف توانستيم و کوشيديم آن گونه که شايسته 50 سال، پيشينۀ آموزشي اين مرکز است، بار ديگر در حافظه نظام اداري کشور، نام مرکز آموزش مديريت دولتي را با آموزش‌هاي فراگير احيا نماييم. با علم به اينکه شرايط کرونا و دوران پساکرونايي بسيار متفاوت از سال‌هاي گذشته است، تمام تلاش مرکز را معطوف به تقويت زيرساخت‌ها براي حجم بيشتر آموزش‌هاي مجازي گرديد. در سه ماه پاياني سال، بر آن شديم که شرايط و تجربۀ خود و نقاط قوت و ضعف دستگاه‌هاي اجرايي کشور را بسنجيم؛ لذا اين همايش برنامه ريزي شد تا از نتايج و تجارب بدست آمده در اين همايش بتوانيم در برنامه ريزي سال آيندۀ مرکز بهره برداري کنيم و در سال 1400 هوشمندانه مأموريت‌هاي خود را به انجام برسانيم و عمق‌بخشي به برنامه‌ها را شاهد باشيم.
دکتر احمدي پور در ادامه افزود: مفتخريم که اين همايش ملي در فرصت بسيار محدودي با بنيه و توان داخلي مرکز آموزش مديريت دولتي به منصه ظهور درآمده است و در نظر داريم که در سال آينده، همايش ديگري را با تکيه بر يافته‌هاي جديد پژوهشي در مرکز برگزار نماييم.
مهندس جمشيد انصاري معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان اداري و استخدامي کشور ضمن تبريک فرا رسيدن سالروز بعثت حضرت ختمي مرتبت، آموزش را امري تعطيل ناپذير خواند و اظهار داشت: به تبع شيوع بيماري کرونا در ايران، آموزش مجازي توسعه يافته است و مي‌دانيم که آموزش‌هاي مهارتي و حرفه‌اي براي کارکنان نظام اداري از جمله ضرورت‌هاي غيرقابل تعطيل است و تداوم آموزش کارکنان، امري ضروري محسوب مي‌شود. بنابراين رويکرد توسعه آموزش‌هاي مجازي في‌ذاته يک ضرورت است که همواره بايد مدنظر کارشناسان و مديران نظام اداري کشور باشد.
وي با اشاره به تجربه سال 1399 درخصوص آموزش‌هاي مجازي گفت: تجربه يکسال گذشته يک واقعيت را نشان داد که آموزش‌هاي مجازي مي‌تواند حجم بيشتري از کارکنان را شامل شود. مرکز آموزش مديريت دولتي با تقويت بستر اين نوع آموزش، توانست تعداد شرکت‌کنندگان در دوره‌هاي خود را به 5 برابر و ميزان حضور فراگيران را به 8 برابر نفرساعت افزايش دهد که حکايت و نويدبخش موفقيت در عرصه آموزش‌هاي مجازي در نظام اداري کشور است. همين حرکت مي‌تواند در فراگير کردن آموزش‌هاي مهارتي و حرفه‌اي کارکنان بسيار مؤثر باشد. البته در اين ميانه، چالش‌هايي در برابر آموزش‌هاي مجازي مطرح است که کارشناسان و خبرگان اين امر مي‌بايد آنها را مرتفع سازند.
مهندس انصاري همچنين افزود: در کنار محدوديت‌هاي بيماري کرونا قطعاً فرصت‌هايي پديد آمد که بايد از آنها بهره گرفت به عنوان مثال، شتاب گرفتن توسعه دولت الکترونيک را مي‌تواند نام برد. همين شتاب گرفتن و اهتمام بيشتر دستگاه‌ها به استقرار زيرساخت‌هاي لازم براي انجام امور از راه دور و يا تشکيل وبينارها و نشست‌هاي اداري به صورت غيرحضوري و مجازي و در کنار آنها، توسعه آموزش‌هاي مجازي همگي از فرصت‌هايي بوده که در اين شرايط براي نظام اداري بوجود آمد. اميدوارم همه مديران و کارشناسان و فراگيراني که از اين فرصت پيش آمده در جهت مهارت افزايي و توانمندسازي خود بهره مي‌برند، اين فرصت را مغتنم شمرده و ان‌شاءالله از اين تجارب به مجموعه‌اي از سازوکارها برسيم که در دوران پساکرونا بتوانيم در عرصه آموزش‌هاي مجازي بهترين استفاده را نماييم.
دکتر شهناز جهانگيري معاون پژوهشي مرکز آموزش مديريت دولتي ضمن برجسته سازي اهميت آموزش مجازي در نظام اداري کشور به فرايند برگزاري اين همايش ملي پرداخت و گفت: با شيوع ويروس کرونا، پروتکل‌هاي فاصله گذاري هوشمند اجتماعي صادر شد. در کشور ما بخشنامه‌هاي دورکاري ابلاغ گرديد. مي‌دانيم که بحث آموزش به عنوان يک امر تعطيل ناپذير و امري ضروري، لذا با توجه به اين شرايط نحوۀ اجراي آن تغيير و به سمت آموزش‌هاي مجازي سوق پيدا کرد. مرکز آموزش مديريت دولتي در ۲۵ فروردين ماه 1399، اولين نشست آنلاين خود را برگزار کرد و توانست اين تهديد پيش آمده را به فرصتي جديد تبديل کند. در همين راستا در پايان دي ماه سال جاري، کليد همايش ملي زده شد؛ البته ضرورت اين همايش با توجه به ضرورت آموزش‌هاي الکترونيکي در سازمان‌ها و نهادها در دوران کرونا، طراحي و برنامه ريزي شد تا بتوانيم از تجارب سازمان‌ها و نهادها و مراکز آموزشي در ارائه خدمات آموزش‌هاي الکترونيکي در کشور بهره مند شويم و با روش‌هاي ارائه آموزش‌هاي الکترونيکي و ظرفيت‌هاي آموزش و يادگيري الکترونيکي و همچنين چالش‌هاي ارزيابي اثربخشي آموزش‌هاي الکترونيکي و تجارب کشورها آشناتر شويم و اين مهم براي نظام اداري کشور روشن‌تر گردد.
معاون پژوهشي مرکز آموزش مديريت دولتي افزود: تمام فرآيند اين همايش ملي در زماني کوتاه و با تکيه بر ظرفيت داخلي مرکز و با تلاش ستودني و همکاري کارشناسان و مديران مرکز به اجرا درآمد و اعضاي کميته علمي و اجرايي همايش نيز از بين مديران مرکز تشکيل شد. گفتني است با توجه به استقبال پژوهشگران و محققان، تاريخ پذيرش مقالات را تا پانزدهم اسفندماه تمديد کرديم که در مجموع ۷۰ مقاله به دبيرخانه ارسال شده است که در بخش دوم همايش در دو پنل تخصصي با موضوع «ضرورت‌ها و چالش‌هاي آموزش الکترونيک» و «اثربخشي کيفي آموزش‌هاي الکترونيک» ۷ مقاله ارائه خواهد شد و ساير مقالات منتخب در مجلدي به چاپ مي‌رسد.
دکتر سيد صدرالدين صدري معاون سرمايه انساني سازمان اداري و استخدامي کشور، دکتر زهرا اربابي معاون توسعه منابع انساني و پشتيباني سازمان برنامه و بودجه کشور، دکتر اباصلت خراساني مديرکل امور اداري و پشتيباني وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، دکتر محمود نوربخش رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان قم و دکتر سيامک رضا مهجور عضو هيأت علمي دانشگاه علامه طباطبايي سخنرانان اين همايش ملي بودند.

First First First