جانمايه انقلاب اسلامي ايران، فرهنگ بود
نشست تخصصي «سبک رهبري فرماندهان ايران» در مرکز آموزش مديريت دولتي برگزار گردبد
مرکز آموزش مدیریت دولتی به مناسبت بزرگداشت اربعین شهید والامقام حاج قاسم سلیمانی و به منظور و آموزش مدیران جوان در راستای اهداف و برنامه‌های گام دوم انقلاب و در چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نشست مدیریتی را با موضوع «سبک رهبری فرماندهان ایران» در روز دوشنبه مورخ ۲۱ بهمن ماه ۹۸ از ساعت ۹ الی ۱۲ در سالن ولایت ساختمان زبرجد مرکز آموزش مدیریت دولتی برگزار نمود. در این نشست سردار سرتیپ پاسدار دکتر حسین دهقان (مشاور فرمانده کل قوا در صنایع دفاعی) و دکتر علی‌اصغر پورعزت (استاد تمام دانشکدۀ مدیریت دانشگاه تهران) سخنرانان ویژه این نشست تخصصی بودند.

دکتر زهرا احمدیپور ریاست محترم مرکز با گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران ضمن خوشامدگویی به استادان، مدیران و سایر مدعوین، حضور سردار دهقان و دکتر پورعزت را در این برنامه مایه مباهات دانستند. ایشان افزود در چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب شایسته است آسیب شناسی نظام مدیریت در کشور انجام شود و ارزیابی از نظام برنامه ریزی صورت گیرد. پیروزی انقلاب، محصول انسجام اجتماعی و همراهی و همدلی مردم و حاکمیت به عنوان نقطه قوت نظام جمهوری اسلامی بوده است.

اگر به این همدلی خدشه ای وارد شده، باید نظام تصمیم گیری و فرایندهای منجر به تصمیمات مدیران مورد واکاوی قرار گیرد.

در ادامه این نشست، سردار دهقان در ابتدا الزمات مدیریتی را همچون: برنامهریزی، سازماندهی، به کارگماردن، رهبری و کنترل برشمردند؛ سپس به تشریح حوزۀ عملکرد و ارزیابی و نیز نقش خلاقیت و نوآوری در راستای خروج از وضعیت موجود و رسیدن به وضعیت مطلوب پرداختند. مشاور فرمانده کل قوا در بخشی از سخنان خود ابراز داشتند که «جانمایه انقلاب اسلامی ایران، فرهنگ بود» و در تبیین و بسط آن به مدیریت جهادی اشاره کردند و گفتند این مدیریت برآمده از چند مؤلفه اساسی است: «1. نگاه عبادی به کار 2. کار انقلابی (انقلابیگری)؛ 3. داشتن آگاهی و بصیرت در کار؛ 4. عقلانی و خردمندانه کار کردن؛ 5. پذیرش مسئولیت در کارها؛ 6. مردممداری» در بخش دوم سخنرانی به ویژگیهای شهید سپهبد قاسم سلیمانی و سبک مدیریتی ایشان که مدیریت بر قلبها بود، اشاره و آن را نمونۀ عینی و ملموس برای مدیران و کارکنان نظام اداری دانستند.

دکتر پورعزت نیز در سخنانی با عنوان «از اسوهپردازی تا قهرمانسازی: از خیال تا واقعیت» در رثای سردار شهید قاسم سلیمانی مطالبی را برای مخاطبان بیان نمودند. استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران ضمن اشاره به آنکه جامعه و توسعه همه جانبه همواره مهم و ارزشمند است؛ یکی از راههای تحقق آن را داشتن الگو و مدل دانستند. همچنین ابراز داشتند که معرفی قهرمان یا قهرمانپردازی نیکو و خرد مبنا بسیار تعیینکننده و برآمده از متون اسلامی و فرهنگ ناب اسلامی-ایرانی است و نمونه بارز آن شهید سلیمانی میباشند. ایشان با این پیام سخنان خود را به اتمام رساند که «ما در برابر نعمت درک قاسم سلیمانی مسئولیم؛ او امروز زندهتر از پیش است و ما نیز مسئولتر از پیش هستیم». گفتنی است که سایر استانها از طریق وبینار همراه و همگام با این برنامه بودند. در فرجام این نشست تخصصی، گفتگو و شنودی صمیمانه صورت پذیرفت.